2011.a. Ernst Jaaksoni stipendiumi saaja selgunud — Tartu Ülikooli Sihtasutus
Tagasi
Tartu Ülikooli sihtasutus otsustas anda tänavuse Eesti suurima, 12 782 euro suuruse Ernst Jaaksoni stipendiumi politoloogia 1. aasta doktorandile Birgit Poopuule.

Stipendium võimaldab noorteadlasel minna aastaks Inglismaale, St.Andrewsi ülikooli, kus tema juhendajaks saab maailma üks juhtivaid rahvusvaheliste suhete spetsialiste, prof Oliver Richmond. Birgit Poopuu doktoritöö rahvusvaheliste suhete valdkonnas käsitleb Euroopa Liidu rahuvalvaja rolli kujunemist.

TÜ Sihtasutuse juhataja Ruth Kotsari sõnul sai stipendiaadi valikul määravaks just tema soov ja võimalus kirjutada oma doktoritööd eriala ühes maailma tippkeskuses. "See annaks tulevase suhtevõrgustiku näol pikemas perspektiivis lisaväärtust nii Tartu Ülikoolile kui ka Eestile laiemalt," lisas Kotsar.

Sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekaan professor Jaanus Harro on oma soovituskirjas Birgit Poopuule rõhutanud rahvusvahelist mõõdet, mida Birgitil on võimalik oma doktoritööle juba algfaasis anda, töötades ühe maailma tuntuima eksperdi juhendamisel rahuvalvamise alal. Ka doktorandi Tartu Ülikooli poolne juhendaja, Cambridge'i ülikoolis doktorikraadi kaitsnud ja praegu Tartu Ülikooli vanemteadur Maria Mälksoo kinnitab, et Poopuu näol on tegemist silmatorkavalt võimeka ja tugevate akadeemiliste väljavaadetega üliõpilasega.

Stipendium antakse üle 23. veebruaril vabariigi aastapäevale aktusel Tartu Ülikooli aulas.